Idag gick mitt förlag ut med följande pressmeddelande:

Komikern Karin Adelsköld avslöjar ståuppknepen som alla kan lära sig i den första svenska boken om humor som retoriskt verktyg.

Chefer, politiker, lärare, föreläsare – alla tjänar på att vara roligare när de ska framföra sitt budskap. Ståuppkomiker är experter på att med humorns hjälp få med sig publiken. Till sin hjälp har de väl beprövade tekniker som alla kan ta till oavsett vad man ska tala om och i vilket sammanhang. I den här boken avslöjas ståupparnas hemligheter som alla kan lära sig. Läs till exempel om hur Babben Larsson, Thomas Oredsson, Ann Westin, Marika Carlsson, Johan Glans och många andra kända svenska ståuppkomiker hanterar allt från muntorrhet till fusklappar. Men också hur politiker som Göran Hägglund och Gudrun Schyman använder sig av humor för att föra fram sitt budskap.

Förutom att humor skapar engagemang och väcker känslor kan man också öka sitt självförtroende och våga ta plats genom att bli en roligare talare.

”Det är skandal att man inte lär ut grunderna i ståupp redan i skolan. Det är ett av de bästa sätten att avväpna en spänd situation, att få gehör för det man vill säga och dessutom att känna sig tryggare och säkrare när man pratar inför folk. Vi måste börja ta humor mer på allvar!” säger Karin Adelsköld.

Karin Adelsköld är journalisten vars liv förändras när hon vid 35 års ålder gick en kurs i ståuppkomik. Idag jobbar hon aktivt med att få in humorn i den offentliga debatten. Hon humorcoachar politiker, chefer och privatpersoner samt håller kurser i hur man gör för att både bli roligare och framförallt ha roligare i sitt yrkesliv. Hösten 2011, på treårsdagen efter att hon ställde sig på en ståuppscen första gången, valdes hon till Årets Kvinnliga Komiker på Svenska Standupgalan.

Boken utkommer: 2 juli under Almedalsveckan då Karin finns på plats i Visby för att erbjuda alla politiker som vill och vågar en gratis kurs i ståupp.

Här kan du läsa mer om boken.

Vill du ha ett recensionsex eller bilder, kontakta:

Karolina Blom Wiberg
PR- och informationsansvarig
Forma Books
Tel: 070-5870213 eller 08-7282377
karolina.blom.wiberg@formapg.se

Kategorier: Nyheter

0 kommentarer

Lämna ett svar

Platshållare för profilbild

Din e-postadress kommer inte publiceras.