Jag och Anders har precis kommit hem från vårt första mingel. Det var faktiskt fantastiskt bra! Jag är ju inte mycket av en mingelmänniska i vanliga fall. Blir mest nervös på att folk känns så konstiga och vill hellre ägna mina kvällar åt barnen eller jobb. Men det är annorlunda i Almedalen. Minglen här är fullproppade med intelligenta, duktiga, roliga och ambitiösa människor. Som jag dessutom känner många av dem. (Sen det är klart att det finns några små bortkomna kändisar som förvirrat stryker längs väggarna och undrat varför de inte får mer uppmärksamhet. Att bara vara känd på Stureplan funkar dåligt här).

Den största kändisen under kvällen, enligt Almedalsmått, var en kille som förändrat mycket i många branscher. En kille som ingen skulle känt igen på Stureplan. (Han skulle inte ens komma in i sin röda hoodie). Låt mig presentera mannen bakom Angry Birds. The Mighty Eagel Himself: Peter Vesterbacka. Fy fanken vad stort.

bigeagle

 

Idag har det pratats om regnet i Almedalen. Om hur tråkigt och kallt det är och att man måste ha gummistövlar. Vissa tyckte till och med att det inte var mycket till politikervecka för att stämningen förstördes av regnet.

Men vad fanken! Sveriges mest engagerade och insatta människor är under några dagar på samma plats. De har betalat 15 000 kr för att sova under trappa och ägnat månader åt sina evenemang. De har samlats för att påverka, utveckla, träffas och bygga inför ett av de viktigaste valen någonsin. I ett demokratiskt land. Och så gnäller folk på vädret! PÅ VÄDRET! Komigen, lite vatten har väl inte en världsförbättrare dött av? Dessutom behöver man inte ha stövlar om det regnar. Man kan ha superhöga klackar och gå en decimeter över vattenpölarna. Här visar jag dem för Aftonbladets redaktion (har fortfarande ont i höften).

regnskor

 

Det var alles. Nu godnatt. I mogron bitti ska jag berätta om vad som är höjdpunkterna under Almedalsveckan i Go´morron Sverige kl 7.50. Ses!

Kategorier: Blogg

1 kommentar

Chris · 2014/07/06 kl. 7:07 f m

Jag bara älskar minerna på de övriga när du slänger upp din fot

Lämna ett svar

Platshållare för profilbild

Din e-postadress kommer inte publiceras.