Tema: Kul på jobbet

Humor på arbetsplatsen, är det verkligen något vi behöver? Så in i bomben!

Forskningsresultaten är tydliga: glada anställda presterar bättre, medarbetare som har kul känner minskad stress och kunder som får skratta köper mer. Dessutom är humor den mest effektiva metoden för god arbetsmiljö och färre sjukskrivningar. Någon som behöver fler argument?

Kul på jobbet är den enda föreläsningen i sitt slag: en humoristisk lektion som gör dig mindre stressad av bara farten. Med glimten i knegarögat lär den ut grunderna för att skapa en rolig arbetsplats – oavsett var du jobbar och med vad.

Tema: Utmaning utmattning

Psykisk ohälsa, framför allt den relaterad till stress, är vår nya folksjukdom. Idag ligger psykisk ohälsa bakom hela 70 procent av de svenska sjukskrivningarna – enorma kostnader både för företag och anställda. För att inte nämna lidandet det orsakar, som inte kan mätas i pengar.

Vilka är tecknen på utmattning och hur kan man bromsa i tid? Vad kan man göra som chef och vad kan man göra som anställd för att undvika och förebygga psykisk ohälsa? Vilka är de avgörande knepen för att orka mer, må bättre och skapa sig en hälsosammare miljö?

Karin Adelsköld har själv varit sjuk i utmattningssyndrom i två omgångar och kan därför prata av egen erfarenhet. I föreläsning Utmaning utmattning berättar hon på ett ärligt, tydligt sätt om utmaningen med utmattning, men också om hur man med ganska enkla medel kan få bukt med stress. Föreläsningen är baserad på den senaste forskningen och Karins egna upplevelser, utmaningar och lärdomar.