Nu är jag hemma igen efter en otroligt rolig och slitig Almedalsvecka.  Sitter i en gigantisk tvätthög och försöker sammanfatta veckan så gott det går. Här är mina höjdpunkter.

Årets …

…almedalsdiet: i år hade nån kommit på att popcorn är ett bra och billigt inslag i almedalsmingel. Inte bara wraps, snittar och kaffe på den dagliga menyn alltså. Snart är hela kostcirkeln komplett.

…gate: kogate som uppstod på Almedalens första dag då Löfven klämde in skämtet ”man saknar aldrig kon förrän alliansen privatiserat den” i sitt tal. Ingen i publiken förstod vad han menade men skrattade av ren chock: kan man verkligen privatisera kor och vad har alliansen gjort bakom våra ryggar? Det tog inte många timmar innan koskämt som vi inte hört sen galna-ko-sjukan började cirkulera på Twitter. Morgonen efter gästade jag och Löfven Go’morron Sverige. När jag nämner koskämtet meddelande han nöjt ”det finns fler”.

…roligaste: när Gustaf Fridolin, Tomas Tobé och Ibrahim Baylan diskuterade sömnbristen som småbarnsförälder och Jan Björklund gick in och tipsade som en riktig überfader. Sen började debatten som vi egentligen var där för att diskutera som skulle handla om skolan. Då var den goda stämningen slut och Jan inte så tipsglad längre.

…bisarra: att stå i kö till fots och leta efter parkering till cykeln i över en halvtimme. I år var det så mycket folk att gatan mellan Almedalen och Donners mer liknade Essingeleden i Stockholm kl 8 en vardagsmorgon än en gågata.

…grävande journalist: fanns det? De flesta journalister hade fullt sjå att leka TV och föreviga sig själva på selfies med politiker att jag undrar om någon egentligen hann granska. Var det därför det stora scoopet aldrig kom?

..alternativa scoop i brist på andra: utrikesminister Carl Bildt som ”dansande” på scenen under DJ Battle och pekade menande på sig själv när låten ”Who’s gonna save the world tonight” spelades. Han har alltså en plan. Han ska rädda världen <– scoop.

…äntligen: i snart 8 år har jag efterlyst humor i Reinfeldts tal. I alla fall en glimt i ögat kunde väl vår statsminister bjuda på. I år gjorde han det med råge: det var ironi, sofistikerade kängor och act outs. Lysande.

…oväntade möte: en antroposof råkade fastna i min cykel när jag gick i trängseln utanför Vinäger. Efter lite ursäktande och artighetsfraser kom vi på att han verkligen hade hoppats på att träffa mig under Almedalen. Mitt sommarprat förra året om hur det var att växa upp med antroposofföräldrar hade nämligen gett hans döttrar mycket nöje.

…höjda ögonbryn: jag har haft på mig min tröja som kommenterar samtyckesdebatten många gånger. Men aldrig någonsin har jag fått så många höjda ögonbryn som när jag hade den på Donners i tisdags kväll. Fundera ett tag på varför.

…kärlekshandling: jag och min älskade Anders blev tillsammans i Almedalen den 3/7 för tre år sen. Efter mycket skrytande om hur underbart vi har det och hur fint vi skulle fira vår kärlek gick vi sedan hem för att fullborda vår fantastiska kärleksdag i vårt fantastiska hotellrum (se bild).

karleksnatten

3:e juli kl 20.34

troja

Men varför vill du inte knulla? Trots den relativt höga genomsnittliga intelligensen under Almedalsveckan kunde merparten manliga besökare på Donners inte förstå tröjan.

pappapanelen

Pappapanelen. Tobé leder sömnbristligan pga av sina 11-månaders tvillingar.

 

 

gmorron

Löfven, några minuter senare ska han, off camera, avslöja att han har fler koskämt på lut.

 

 

Kategorier: Blogg

3 kommentarer

Johanna J · 2014/07/05 kl. 12:01 e m

Jättebra att du sammanfattar veckans viktigaste händelser för oss folkskygga som inte vågar åka dit.

    Karin Adelsköld · 2014/07/05 kl. 3:53 e m

    Det var så lite så! Kul att du hittat hit 🙂

      Johanna J · 2014/07/05 kl. 8:27 e m

      Jodå, jag hittade hit. Och så har jag kommit drygt halvvägs genom boken jag fick 🙂

Lämna ett svar

Platshållare för profilbild

Din e-postadress kommer inte publiceras.