Föreläsningar

Föreläsningar

Karin Adelsköld är en mycket anlitad föreläsare inom ämnena humor, kreativitet, entreprenörskap, kommunikation och teknik. Med 20 års erfarenhet av att bevaka webben, som en av Sveriges största teknikbloggare och som prisbelönt komiker varvar hon alltid föreläsningarnas allvar och fakta med standup.

Teknik, framtid och nutid

Karin var en av landets första IT-journalister och började bevaka internet redan 1996 för Sveriges Radios räkning. Under årens lopp har hon inte bara följt utvecklingen i Sverige och världen genom att medverka på nationella mässor och konferenser, hon har också varit en del av den själv genom att vara en av landets första och mest prisbelönta bloggare med Lillagumman.se. Som teknikexpert i TV4, P4 Extra och för Teknikdelegation samt genom böcker och radioprogram har hon med stor passion försökt att förklara teknikutvecklingen på ett enkelt och roligt sätt så att alla kan förstå. Något hon också belönades för när hon i juni 2017 utsågs hon till hedersdoktor på Lunds tekniska Högskola för sin insats som folkbildare.

Med utgångspunkt i ert företags behov kan Karin på ett roligt och enkelt sätt berätta om det senaste och frantiden inom robotichs, VR, AI och inte minst den sociala webben.

 

Humor & kommunikation

”Kan Sveriges tråkigaste småbarnsmamma bli Sveriges roligaste komiker på bara 3 år borde vem som helst kunna bli lite roligare”. Det var den insikten och erfarenheten som gjorde att Karin 2011 på eget bevåg började humorforska med målet att ta reda på hur och vad humor kan betyda i HR-frågor,säljsituationer och inte minst kommunikationsfrågor. Efter att ha tagit del av samtlig svensk och internationell humorforskning samt utbildad sig i New York skrev Karin boken ”Så blir du en roligare talare”  som fokuserar på humor som retoriskt redskap. Enligt internationell humorforskning är humor nämligen det bästa sättet för att nå fram genom bruset, och det är en konst som alla kan lära sig. Att använda ståuppens språk och dramaturgi för att locka till skratt gör det både enklare och roligare för dig att få fram ditt budskap.  En föreläsning som tar upp grunderna i hur humor fungerar och hur du gör för att bli roligare samt går igenom svensk och internationell humorforskning.

Karin Adelsköld:Så kommunicerar du roligare

Humor och arbetsmiljö -kul på jobbet!

Humor på arbetsplatsen, är det verkligen nåt vi behöver? Så in i bomben!

Forskningsresultaten är tydliga: glada anställda presterar bättre, medarbetare som har kul känner minskad stress och kunder som får skratta köper mer. Dessutom är humor den mest effektiva metoden för god arbetsmiljö och färre sjukskrivningar. Nån som behöver fler argument?

”Kul på jobbet” är den enda föreläsningen i sitt slag: en humoristisk lektion som gör dig mindre stressad av bara farten. Med glimten i knegarögat lär den ut grunderna för att skapa en rolig arbetsplats – oavsett var du jobbar och med vad.

Dagens Nyheter: Komikern som lär cheferna humor

Urval av de som bokat hennes föreläsningar är:

2018: Unionen, Vårdförbundet, Vision, Relation, Stratsys, Buisness Arena, 4Good 2017: Lunds Universitet, Ikano Bostäder, Centerkvinnorna, Fastighetssverige, Norrskog, NetonNet, Lunds Kommun, Digitaldagen 2016: Danske bank, Skandia, Clarion Hotels, Swedbank, Telenor, Lärarnas Riksförbund, Scania, Vårdförbundet, Apoteket Hjärtat, Diös, MiXX Award, Business Arena, Vårdförbundet, TCO, Digitaldagen, InUse, 2015: Nordea, Förenade Liv, Försvarsmakten. 2014: Justitiedepartementet, Försäkringskassan, Luleå Näringsliv, Polismyndigheten Södermanlands Län, Skolverket, Folkbildarforum, Newsdesk, Företagarna, Almega, Linnéuniversitetet, 2013: Tällberg Forum, Lära För Livet, Post- och Telestyrelsen, Nationella konferensen för kvinnors företagande, Tillväxtsverket, Unionen, KommITS, Almega, Svenskt Näringsliv, IBM, Google, Microsoft, Almega, Astra Zeneca, EPI Server, Bonnierförlagen, Teknikdelegationen, Tillväxtverket, Post och Telestyrelsen, Kunskapslyftet, Stockholm stad, Svenska Kyrkan, Stockholm Business Region, Vittra Akademien, IDG, Sveriges Radio, Riksteatern, Internetdagarna, Digidel, Dagens Media, Sveriges Ingenjörer, Tekniska Museet, Cygate.

Sagt om Karins föreläsningar:

”Vi har gjort en utvärdering vad kunderna som har varit på träffarna i år tyckte om konferenserna. Karin fick 4.8 poäng av 5 på sitt föredrag” Förenade Liv 2015

”Oj vilket fantastiskt stimulerande föredrag!!! Vi upplevde Karins föreläsning som väldigt äkta. Hon bjöd verkligen på sig själv och sin historia med en stor portion humor.
Hon gjorde det också väldigt tydligt att vi behöver mer humor i vår vardag för att orka med det alltmer hektiska arbetslivet. Inget är så befriande som att skratta. Karin har en förmåga att känna in publiken  och anpassa sitt budskap så det blir konstruktivt och roligt
Våra sammanfattade ord är:
Lättsamt
Intressant
Roligt
Tänkvärt
Användbart

Stort tack Karin från oss på Nordea i region Mittsverige!”, Nordea 2015

”Karin Adelsköld var helt fantastisk!”

”Uppskattar mest kompetenta talare såsom Karin! Bra med kopplingar till forskningsresultat och proffsiga analyser. Super! Skön inramning på eventet också! :)”

”Uppskattade Karin Adelsköld som talare – rolig (så klart) och handfasta tips!”

”Allra bäst var Karin Adelsköld! Tack!”

”Riktigt bra talare och en fantastiskt show av Karin!”

”Karins presentation var väldigt oväntad och det uppskattar jag. Man vill bli överraskad (åtminstone jag) och kunna tänka på kommunikation på nytt sätt.”

”Karin Adelsköld som talare var klockrent!! Roligt och matnyttigt.”

”Karin Adelsköld var definitivt dagens höjdpunkt. En paus för att få skratta lite samtidigt som man får en tankeställare när det gäller kommunikation.”

”Kul med talare som Karin Adelsköld som på ett lättsamt sätt talar om humor och kommunikation. Mer såna talare som inspirerar och får med sig sin publik.”

”Karin Adelsköld var helt underbar. Mycket rolig och det hon sa kändes dessutom väldigt användbart och rätt.”

”Karin Adelsköld var alldeles strålande och relevant, kul!”

Publiken på Mynewsday 2014:

Wow, finner inget bättre uttryck för en helt fantastisk föreläsning. Karin Adelsköld föreläste för en fullsatt sal under Marknadsföreningens Dag den 9 maj på Svenska Mässan i Göteborg. Karin fokuserade inte helt oväntat på humor med mycket substans i temat, ”våga tänka nytt på webben och i fysiska möten”. Karin rankades högst av samtliga sex föreläsare under dagen då 90% av publiken gav henne siffran 5 och 6 av 6 möjliga. En föreläsning på topp som gav kunskap, inspiration och många, många skratt.
Kristina Cohn Linde, Vd, Marknadsföreningen i Göteborg, 2014

Det var väldigt roligt och givande att ha med henne i ”startfältet”! Vi har fått mängder med positiv feedback från deltagarna i alla tre städer, och är mycket nöjda med arrangemanget. Folk tyckte att Karin var superrolig och bra och många nämner henne som en av de absoluta höjdpunkterna i programmet. Hon bidrog till att göra dessa dagar så bra och uppskattade!
Caroline Bankler, Confex Kvinnor i Tiden

Vill bara framföra ett stort tack för Karins bejublade framträdande igår här i Gnesta! Succé – vi är supernöjda! Tack för att ni var så flexibla och på kort tid fixade till upplägget!
Gnesta Företagsutveckling 2014

Först vill jag be dig tacka Karin för bra föreläsning, hon fick högst betyg av alla föreläsare, 4.62 i medelvärde av totalt 5 så det var jättebra! Strålfors Svenska AB, 2013

Stort varmt tack för ett fantastiskt inspirerande föredrag. Vi blev både berörda och underhållna.
Erika Svensson, IT Consultant, Project Manager, CGI Sverige

Tack för en mycket bra och uppskattad presentation, det var en av de sessioner som fick bäst betyg. Det är ovanligt med att någon presentation på våra partnerevenemang får över 8 och du var den enda. Ann Linder Microsoft Partner Day, november 2012.

Tack @karinadelskold för mkt bra ledning o föreläsning på Stora Marknadsdagen i Eskilstuna. Jag kände mig trygg med din närvaro och jag lärde mig massor. Camilla Delac, försäljningschef Parken Zoo, oktober 2012

Tack @karinadelskold för en fantastiskt föreläsning! Du serverar livsglädje! Underbart! #uppstartbisnodesverige, Louise, september 2012.

utvardering